Start chemotherapie

KKchemostartDe chemotherapie is gestart. Thijmen krijgt in totaal 4 stoffen toegediend: Vincristine, Ifosfamide, Doxorubicine en Etoposide. Afgekort wordt dit een VIDE-kuur genoemd.

Thijmen krijgt de chemo via een infuus toegediend. Daarvoor wordt het infuus aangesloten op zijn Port-a-Cath. Aanprikken noemen ze dat.

Omdat de Ifosfamide mogelijk blaas- en nierbeschadiging kan opleveren krijgt Thijmen ook nog een stof toegediend om zijn blaas en nieren te beschermen: Mesna. Dat krijgt hij in totaal 3×24 uur lang toegediend. Dat betekent dat iedere opname voor de chemo 4 dagen is. Ook zorgt de enorme hoeveelheden vocht die hij krijgt toegediend ervoor dat Thijmen heel veel moet plassen. En hij is al niet zo’n ophouder!

En dan krijgt hij ook nog pillen tegen de misselijkheid die als bijwerking kan optreden. De mogelijk bijwerkingen zijn te veel om op te noemen. We gaan wel ervaren waar hij last van krijgt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>