De schrik van ons leven

Vandaag toch maar weer naar de huisarts…

In mei dit jaar is Thijmen lelijk gevallen met hockey. Hij viel met zijn borstkas op zijn hockeystick en had ‘s avonds flink last van zijn ribben. Een gekneusde rib lag voor de hand, maar na een aantal dagen kwam er koorts bij. Toch maar even langs de huisarts, maar de longen van Thijmen klonken goed: een toevallige samenloop van een verkoudheidje en een geneusde rib. De koorts was daarna snel weg en ook van de rib had Thijmen na verloop van tijd geen last meer.

Tot op het einde van de zomervakantie de rib toch weer wat pijn begon te doen. Weer naar de huisarts, die voelde aan de ribben: er leek wel wat verdikking te zijn, waarschijnlijk toch wat littekenweefsel van de val in mei.

Nadat afgelopen weekend Thijmen zijn eetlust kwijt was, vanmorgen toch maar weer naar de huisarts geweest. Deze verwees ons door naar het ziekenhuis voor foto’s.

En toen kwam dat telefoontje waar iedere ouder bang voor is: kom vanmiddag samen naar de praktijk, er is iets gezien op de foto. Op de foto was een gezwel te zien, mogelijk een tumor vanuit de 6e rib. Er wordt gedacht aan een Ewing sarcoom. Morgen kunnen we terecht in het AMC, bij een specialist op het gebied van botkanker…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>