Bevestiging

Vandaag hebben we de uitslag gekregen: Thijmen heeft botkanker, een Ewing-sarcoom. De behandeling start zo snel mogelijk, maar daarvoor moet wel helemaal vaststaan dat het inderdaad een Ewing-sarcoom betreft. Daarnaast is ook aanvullend onderzoek nodig om vast te stellen of er sprake is van uitzaaiingen.

Wat we nu weten over de behandeling is dat deze zal bestaan uit chemo-therapie, operatie en nog meer chemo-therapie. Kansen op herstel liggen rond de 70%, maar veel zal afhangen van het wel of niet hebben van uitzaaiingen en of de chemo aanslaat.

Het komt allemaal hard aan, ook bij Thijmen. Maar hij breekt pas als het gaat over het mogelijke effect vanĀ  de chemo op zijn vruchtbaarheid. Pas negen jaar, maar de gedachte om geen vader te kunnen worden is wat hem het meest bezig houdt. Gelukkig is er een mogelijkheid om mee te doen aan een experimenteel programma, waarbij stamcellen uit de testikels worden gewonnen die in een later stadium, mocht dat nodig zijn, kunnen worden gebruikt om de vruchtbaarheid te herstellen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>