Verteld in de klas

Wat zijn we trots op onze zoon! Hij gaat de strijd echt aan. Is ook heel positief over de afloop en wil het tegen iedereen zelf zeggen wat er aan de hand is.

Vandaag was wel een moeilijk moment: na een paar dagen van afwezigheid heeft Thijmen vanmiddag in de klas verteld wat er met hem aan de hand is. Dit kwam zeer hard aan natuurlijk. Zeker in deze klas, waarin twee leerlingen zitten wiens moeder ook door kanker is getroffen. Eén van hen heeft zijn moeder verloren en ook voor de ander zijn de prognoses ongunstig.

De begeleiding vanuit school is erg goed: we krijgen de ruimte om ons verhaal te doen zoals we dat willen, maar ook aan de overige leerlingen wordt gedacht. Samen met Thijmen hebben we vanmiddag het verhaal verteld, de ouders waren via een mail al in de loop van de dag op de hoogte gebracht.

Thijmen heeft het grootste deel van het verhaal zelf verteld en door de leerlingen werd er emotioneel en heel lief op gereageerd. Verschillende vragen werden gesteld, van: “Hoe komt het?” tot “Kun je volgend jaar mee op kamp?”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>